I dag brukes 90,7% av verdens ressurser én gang før det blir til avfall.
For å sikre materialtilgang til framtidig vareproduksjon,
er vi avhengige av å benytte resirkulert materiale i langt større grad enn i dag.
Future Materials har jobbet mye med industriell industriell sammen med ulike bedrifter og hjulpet dem å bruke bi- og sidestrøm inn i egen produksjon, eller videreforedle dette til nye produkt.
Vi har et bredt spekter av relevant utstyr for bearbeiding av avfall, for pilotproduksjon av produkt basert på resirkulert materiale, og testfasiliteter for å kunne dokumentere kvaliteten på det produktet.
Vi har et godt samarbeid med Norsk Senter for Sirkulær Økonomi og andre relevante klynger og bedrifter innen innenbransjensbransjen.
I 2022 startet vår partner, Norner, et tverrfaglig samarbeidsprosjekt hvor målet var at de 10 deltakende bedriftene skulle øke andelen resirkulert plast i sin produksjon. Et tverrfaglig samarbeidsprosjekt var motiverende. De fant stor motivasjon i å utvikle et tverrfaglig samarbeidsprosjekt der de kunne hjelpe hverandre med å utvikle sirkulære løsninger.
I desember 2022 ble prosjektet Sirkulære løsninger for havbruksnæringen (SirkAQ) tildelt et tilskudd på nesten 70 millioner kroner fra statens støtteordning Grønn plattform. Målet med SirkAQ-prosjektet er å fremme overgangen fra en lineær til en sirkulær økonomi i akvakultur.
Produkter som inneholder mekanisk resirkulert plast har mange utfordringer som begrenser bruken. Resirkulert plast i kontaktsensitive applikasjoner som kosmetikk, leker og materialer i kontakt med mat må gjøres trygt for forbrukerne. På grunn av den potensielle risikoen for kontaminering, kreves avansert karakterisering og testing. Vår partner Norner er involvert i ulike forskningsprosjekter knyttet til additiv-og forurensningskarakterisering av resirkulert plast.